Pages

Tuesday, April 28, 2015

Kenapa aku suka berblogging?


Assalamualaikum! Salam sejahtera!

Diwaktu petang yang indah. Cuace cerah dan agak mendung, aku tak ade buat ape sebab baru balik kerje. Jadi, aku pon berhobi la. Hobi aku macam hobi korang sebagai bloggerian jugak iaitu BlogWlaking.

Sambil tengah jalan-jalan dari satu blog ke satu blog, then aku terjumpe post dari blog Zati Amira ni. Dia tulis pasal 'Apa yang aku dapat dengan ber-blogging?' dan post dia ni dah memberi idea yang mencurah-curah ke ladang otak aku! Then, pufff!!! Jadilah post hari ini! (sile bace dengan nada iklan chococrunch)

Tapi, aku tak nak gune tittle 'Apa yang aku dapat dengan ber-blogging?' Aku nak gune tittle yang ade tertere dekat atas post ni.



Ya, kenape aku suke berblogging. Pade asal blog ini ditubuhkan iaitu mase aku form 4 ialah sebab bapak aku suruh. Dia kate dengan berblogging boleh improve kan skill menaip aku. Dan memang terbukti, sekarang ni kalau aku menaip agak laju la. Tapi, tak la selaju reporter tu sampai tak ade brake.



Sebab lain ialah sebab ni la ruang untuk aku melepaskan perasaan. Eceh! Tak de la... I mean, aku tak de suare yang merdu nak menyanyi, nak jadi pelukis pon, skill kiok, nak pergi luah dekat orang pon aku bukannye open minded punye orang. So, sini la lamannye!

Well, walaupun aku tak de la nak tulis love life aku ke pasal family problem ke, tapi aku rase seronok nak menulis. Macam yang aku pernah bagi tau dalam post yang lalu (Enjoy Your life), aku punye karangan paling low pon B... (kirkkrik.. krikkrik) Jadi aku suke manulis la!

Kalau nak kate famous tu, macam jauh panggang dari api je. Followers berape kerat la sangat. Tak sampai 50 followers pon. So, kalau nak kate gile gelamer, baik aku jadi artis Youtube. Macam Najwa Latiff ke, Ainan Tasneem ke, tak pon jadi macam peserte Dewi Remaja tu ha...

Lagi pon terpulang la kepade sipenggune blogger.com ni kan. Ade yang aku tengok jual produk Shaklee macam Ilham Kasih Blogspot. Ade jugak yang jadikan blogger ni tempat cerite pengembraan dia macam MYFIR2U. Dia cerite pasal pengembaraan dia dekat Korea!! Aku suke bace blog dia nih!

Dan tak lupe jugak tujuan aku menulis blog ni sebab aku nak share ilmu pengetahuan dengan readers sekalian. Ape yang aku tau, aku share... Ape yang aku tak tau, aku tanye korang balik. Then, korang pon post komen...!! Hahahaha~

Tu pon tujuan asal jugak. Aku suke bace komen-komen korang. Yang penuh dengan ilmu, funny, ade jugak yang sebab nak aku follow dia punye blog balik. But, it's okey. Aku pon lebih kurang macam tu jugak. Tetap harap ade yang bace blog merepek aku ni.

Kesimpulannye sebab untuk seronok-seronok je. Seronok menulis, membace, menjelajah.. Walaupun cume dalam alam maya je. Dalam ber-blogging ni la aku boleh pi Korea, Bandung, Pergi Australia. Boleh bace pemikiran orang tanpe perlu ade sixth senses. Banyak bende boleh jadi dengan alam maya ni!

So, akhir kate... Wassalam!




2 comments:

Izzati Amira said...

yassss, nice sharing my dear (:

♥♥ Nur ♥♥ said...

Kadang-kadang susah juga nak terangkan kenapa suka berblog... hhahahhah

Post a Comment

Tinggalkan Link Anda Di Sini!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...