Pages

Saturday, January 27, 2018

Gempar! Dengan 2 barang dapur ni kulit korang jadi mulus!


Assalamualaikum! Salam sejahtera!

Apa yang korang fikir bila lapar? Kalau aku la kan, aku fikir nak nasi je. Sebab makan nasi baru puas! Lagi lagi kalau ada sambal belacan ke, tempoyak pun jadilah. Dia punya terangkat, suuup sampai atas! Hahaha. Boleh tambah sampai 2 pinggan.

Tengok lauk ni je pun dah terliur.

Tapi, tahukah anda bahawa nasi ni sangat bangus untuk penjagaan kulit muka?

Uish, bior benor ni?

Ater, benor le. Teman idak nipu mike. Teman jujur ni.

Kalau korang nak tahu, dalam beras yang korang masak hari hari buat makan tengah hari tu ada satu nutrients yang sangat bagus untuk kulit muka korang. Dan nutrienst ni ada nama tau!

Nah aku perkenalkan nama dia ialah...


Yup! Nama dia Oryzanol. Bukan Zainol bukan Aznol. Tapi Oryzanol. Oryginal dan Oryzanil pun bukan juga. Sebut sama saya O-Ry-Za-Nol.

Pandai pun!

Apa kelebihan si Oryzanol ni?

Sebenarnya Oryzanol ni memang dah lama terkenal dah. Kalau siapa yang kaki K-Drama diorang mesti tau yang orang Korea dulu dulu sangat cantik sebab diorang ni kerja di kilang arak beras. Bukan sebab kilang tu taja barang kecantikan diorang. Tapi sebab diorang ni kena ramas beras hari hari untuk menghasilkan arak beras.

Kalau tak percaya pergilah layan Cinderella's Step Sister.

Oryzanol ni tugas dia ialah menggalakkan pertumbuhan sel kulit yang baru. Jadi muka kita ni tak ada la nampak kusam je. Tak ada la kering dan berkedut.

Bukan tu je, Oryzanol ni memang handal dalam bab membersihkan muka dan mengecilkan liang pori yang terbuka tu. Jadi kotoran seperti habuk dan bahan make up tak mudah meresap dalam kulit. Dan ini lah yang membuatkan kulit kita kurang berminyak dan berjerawat.

Kalau setakat mencerah tu, tak payah cakap la. Itu pun tugas dia juga. Oryzanol ni akan cerahkan kulit korang secara semula jadi. Ada tambahan! Oryzanol ni mampu mengekalkan kelembapan kulit muka kita tau!

Jadi, rajin rajin la tenyeh nasi kat muka. Jangan sampai mak mak atau encik suami korang perasan yang beras cepat habis sudah la. 😅


Baik, itu baru satu, kan? Apa barang dapur yang kedua tu aganya ye?

Cubalah teka!

Dia berwarna merah atau oren. Kalau belum masak warna hijau. Kadang manis, kadang masam. Ada saiz besar dan ada saiz kecil. Dan dia pakai mahkota!

Jawapannya ialah...


Hebatlah korang ni! Yup! Tomato. Dulu aku ada kongsi pasal tomato baik untuk jantung, kan? Kali ni aku nak kongsi pasal kebaikan dia untuk muka pula.

Dan tomato pun ada nama yang unik juga. Sama macam beras. Nama dia Lycopene.

Nama dia pun dah unik apa lagi khasiatnya. Lycopene ni hanya boleh didapati dalam buah buahan yang berwarna merah je tau! Dan buah tomato merah ialah buah yang paling banyak kandungan Lycopene ni.

Mengandungi anti oksidan yang sangat tinggi, dapat membaikpulih kulit yang banyak terdedah pada sinar UV dan sunburn tau!

Malah Lycopene ni merupakan 'natural bleching'. Apa bende tau?
Ha, natural bleching tu ialah menanggalkan sel kulit mati TANPA pengelupasan. Diulang, TANPA pengelupasan. So, korang tak de la kena lalui keperitan pengelupasan.

Sama macam Oryzanol tadi, Lycopene pun bertugas untuk mencerahkan kulit secara semula jadi. Natural Beauty gitu.

Info tambahan :
Tomato juga mengandungi nutrien retinol yang bagus untuk melambatkan penuaan kulit 

Bila fikir fikir balik, kalau jadikan nasi tomato pon sodap nih! 😋


Cuba bayangkan, kalau hari hari korang tenyeh nasi dan tomato kat muka. Agak agak kopak tak poket korang? 😂

Hashtag jangan kecam
Hashtag ahkak tanya je

Well, setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya. Ni aku perkenalkan...

Natuwrel Clear Skin

Sesuai dengan nama dia clear, sabun ni pun clear dan tugas dia pun meng-clear-kan kulit korang dari benda benda yang tak diperlukan.

Dalam Natuwrel Clear Skin ni dah ada Oryzanol dan Lycopene. Jadi, korang tak payah susah susah tenyeh beras dan tomato kat muka korang hari hari. Lagi pun tomato tak boleh simpan lama lama, nanti dia busuk.

Dengan Natuwrel Clear Skin ni, jimat pun jimat, kulit glowing, licin bak kulit tomato dan harga yang sangat berpatutan!

RM 28 je seketoi kak Jemah oi! Kalau nak bandingkan dengan hari hari beli tomato tu, memang berbaloi sangat la!

Nak oder pun tak payah susah susah simpan nombor. Klik je kat sini > www.wasap.my/+60194619818

Ahkak sedia membantu korang dalam membanteras kulit kusam, kulit berminyak, kulit sunburn dan menjadikan kulit korang halus mulus bak sebijik tomato. Jangan tunggu lama lama, nanti lama lama dikebas orang. Masa tu baru nak nangis guling guling dengan ahkak. Ahkak tak mampu nak buat apa apa nak oi!

Jadi, apa tunggu lagi? Klik dengan segera!

Tinggalkan Link Anda Di Sini!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...